2017. szeptember 20., szerda

M. R. Carey: The Girl with all the Gifts



Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class. When they come for her, Sergeant Parks keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don't like her. She jokes that she won't bite, but they don't laugh. 


***


 Erről a könyvről csak egy nyúlfarknyi értékelést írok, éppen hogy csak maradjon nyoma, hogy olvastam. Múltkor a Bestsellers üzletben (Október 6. utca) ragadtam meg (igazából a cím fogott meg), és az angol cím, fülszöveg alapján nem ilyen történetre számítottam. Nagyon nem. A könyv magyar címe sokkal árulkodóbb , nem okozott volna ekkora meglepetést. :)

Ha tudom miről szól, sosem kezdem el olvasni ezt a könyvet. De mégis, nagyon izgalmas volt és nehéz volt letenni úgyhogy nem bánom, hogy végül így alakult. Az első pár fejezet hihetetlenül izgalmas, teljesen berántott a csavar. A könyv negyedétől aztán kicsit lelassít a történet, hagyományosabb utat követ. Nekem az egész nagyon tetszett kivéve a vége.


SPOILER (jelöld ki az olvasáshoz)

Igen, ez egy zombi-apokalipszis történet egy csavarral. A zombik (Hungries) között találnak gyerekeket, akik ugyan emberi hússal akarnak táplálkozni, mégis képesek gondolkozni, beszélni, eszközöket használni és tanulni. A megfigyelőközpontban tanítják őket, és egy mániákus doktornő felszeleteli az agyukat a kutatásához. A bázis azonban egy támadás hatására elesik, és négy felnőtt kénytelen Melanie-vel, a Hungry kislánnyal együtt, menekülni. 

Pontszám: 4/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nina George: Levendulaszoba

Fülszöveg:  A ​párizsi könyvkereskedő, Jean Perdu számára a regény olyan, mint a gyógyszer. Pontosan tudja, hogy milyen könyvre van...