2017. szeptember 13., szerda

Jane Harper: Aszály






Jane Harper első regénye a dél-ausztráliai Kiewarra farmer közösségébe visz minket. Aaron Falk, pénzügyi nyomozó, gyerekkori barátja, Luke temetésére érkezik vissza a szülővárosába. Luke miután meggyilkolta saját feleségét és kisfiát, önkezével vetett véget saját életének is. Legalábbis a clyde-i rendőrkapitányság nyomozói erre jutottak és lezárták az ügyet. Luke szülei kérésére, Falk úgy dönt marad pár napot és bár minden Luke ártatlansága ellen mutat, ő megpróbálja bebizonyítani azt. Kiewarrában ennek nem sokan örülnek... Luke egy régi bűntény miatt számkivetett a saját szülővárosában. A helyi rendőrkapitánnyal, Racoval együtt kezdenek nyomozásba. Miközben próbálják kideríteni mi történt valójában Luke Hadler farmján, egy régi bűntényre, rejtélyre is fény derül. 

Ez a könyv szinte mindenhol szembejött velem és kiabált, hogy olvassam el. Annyira tetszett és magába szippantott, hogy két nap alatt elolvastam. Hihetetlen hangulata van, Kiewarra száraz forrósága és egy haldokló közösség kétségbeesése süt belőle. 

Érdekes, hogy ennyire tetszett, mert a nyomozás nem túl fordulatos és részben ki is található a bűnügy megoldása. Azt hiszem tényleg a hangulat ragadott meg, az írás, és a jól felépített karakterek. Nagyon várom, hogy Jane Harper megírja a második részt, és hogy minél előbb olvashassam. 

Reese Witherspoon már meg is vette a megfilmesítés jogait. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak kihozni belőle. 

Pontszám: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nina George: Levendulaszoba

Fülszöveg:  A ​párizsi könyvkereskedő, Jean Perdu számára a regény olyan, mint a gyógyszer. Pontosan tudja, hogy milyen könyvre van...